Gasilci še vedno delujemo, hitimo na pomoč, kadar nas pokličejo, tako so tudi naši člani pomagali GZ Domžale ob nedavnem neurju s točo. So pa odpovedana vsa tekmovanja na vseh ravneh in odpovedana so tudi skoraj vsa letovanja za mladino, kakor tudi tedenske vaje za mladino in člane.

Smo se pa v PGD Komenda vseeno odločili, da izpeljemo letovanje za mladince na Rogli. Letovali smo od 10. avgusta do 15. avgusta. Vseh skupaj nas je bilo 20, pionirjev, mladincev, pripravnikov in mentorjev. Letos smo bili nastanjeni v mladinskem centru Jelka, odlično hrano pa so nam pripravljali v hotelu Planja. Vsak dan smo po zajtrku dve uri namenili gasilski tematiki: teoriji gasilstva, prva pomoč, orientacija in kondicijske vaje.

Tudi preostali del dneva smo bili zelo aktivni: vsak dan smo eno uro plavali v zaprtem hotelskem bazenu, udeležili smo se hoje med krošnjami, podali smo se na Škratovo pot in nabirali štampiljke, organizirali smo pohod do Lovrenških jezer, eni so pot prehodili kar 2x. Odpravili smo se do koče na Pesku, za adrenalinsko razvedrilo pa smo vsak dan poskrbeli s sankanjem po Zlodejevem. Ob večerih so bile na vrsti družabne igre in druženje. Tudi tradicija mazanja z zobno pasto in sodobnejše, z brivsko peno ni manjkalo.

Ker je od našega povratka minilo je kar nekaj dni, lahko rečem, da je bilo naše letovanje prijetno in ostali smo zdravi.

Zapisala: mentorica Mihaela Poglajen

Udeleženci letovanja