V preteklih dneh smo bili v Komendi priča razmeram kakršnih ne pomnimo. Obsežne padavine v noči iz četrtka na petek, 4. 8. 2023, so napolnile struge rek, ki so prestopile bregove. Močni tokovi in material, ki ga je prenašala voda je uničil cestno infrastrukturo, mostove, ograje in druge javne površine. Voda je zalivala kleti, hiše in gospodarske objekte ob njih in povzročila materialno škodo, katere razsežnosti še danes ne moremo točno določiti.

Poškodb niso utrpeli le bivalni in drugi zasebni objekti, pač pa tudi naš Gasilni dom PGD Komenda. To pa nas ni zaustavilo pri pomoči občanom, ki so že od treh ponoči klicali na pomoč. Intervencije so se vrstile ena za drugo, vodo smo črpali iz številnih objektov in pomagali obvladovati situacijo, v kateri se je večina Komendčanov znašla prvič.

Aktivirani so bili vsi gasilci PGD Komenda, ki so brez pomisleka svoje domove prepustili na nemilost razmeram, oblekli intervencijske uniforme in pomagali, kjer ste njihovo pomoč najbolj potrebovali. Kljub vsemu trudu žal nismo mogli pomagati vsem naenkrat, na terenu so bile vse naše enote. Hkrati pa smo lahko tudi mi le opazovali prostore PGD Komenda, kako jih zaliva voda. Poškodovana je bila naša oprema in oprema Gasilskega doma Komenda.

Zato tukaj objavljamo naše podatke, kamor je mogoče nakazati morebitne donacije za PGD Komenda. Zahvaljujemo se vam za vse prijazne besede izrečene v preteklih dneh, za vašo pomoč na terenu, potrpežljivost in dobro voljo s katero takšne težke situacije postanejo za odtenek manj stresne.

Pomagali vam bomo še naprej, na tem mestu pa vas še enkrat prosimo, da sedaj vi pomagate nam!

Prostovoljno gasilsko društvo Komenda
Glavarjeva cesta 65
1218 Komenda
TRR: SI56 0700 0000 1188 049
Namen: Donacija PGD Komenda
Koda namena CHAR
Sklic: SI00 2023

 

 

 

 

 

Z roko v roki zmoremo vse!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na pomoč

                                      Gasilci PGD Komenda